Erdély - Sipádru Turisták - Gyula
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Sipádru-Kalendárium
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Mondd el! Kérdezz!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ennyien jártatok erre!
Indulás: 2008-02-03
 
Tanusítvány
 
Időjárás-Erdély (www.idokep.hu)
 
Perei Árpád honlapja (www.pereiarpad.atw.hu)
 
Hójelentés (www.ski-in-romania.ro)
 
Webkamerák (www.ski-in-romania.ro)
 
Erdélyi Kárpát Egyesület Bihar Megye honlapja
 
Webkamera - Vartop (www.jurnalul.ro)
 
Erdély időjárás előrejelzés városonként (apps.bihon.ro)
 
Online térképek (www.harta-turistica.ro)
 
Arieseni webkamera
 
Fényképalbum I 1.-52. túra
Fényképalbum I 1.-52. túraKéptárak: Súgó
52. Tatár-hegy

Március 5-én, szombaton a Tatár-hegyen jártunk. Idei első bakancsos túránk alkalmával meglátogattuk: Vasaskőfalva (Pietroasa), Vf. Popilor (724 m), Poiana Zapodiuta, Poiana Varcioroagele, Tatár-hegy (1291 m). 52 túránkon készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig a jobb oldali linkek között.

51. Arieseni - Vartop

Február 5-én, szombaton az Aranyosi síparadicsomban jártunk. Rendhagyó módon ezúttal túrabakancs helyett sílécet húztunk lábainkra, hogy megvizsgáljuk, milyen is a hóhelyzet a Bihar-hg.-ben. A hóvastagság 15-20 cm, a régi pálya állapota hagy némi kívánnivalót maga után: itt-ott kavicsos-köves, jeges. Az új pálya (Arieseni Telescaun) viszont minőségi ugrás a régió sípályáihoz képest. A pálya környékén ingyenes a parkolás, a pálya lényegesen hosszabb (összesen kb.: 1,5-2 km), az állapota is bíztatóbb, gyönyörű a kilátás és a felvonó is aránylag olcsó. A sítúrán készült fotók  megtekinthetők a Fényképalbumban, a videók pedig a jobb oldali linkek között.

50. Pádis-téli túra

December 11-én, szombaton a Pádison jártunk. 50. túránk alkalmával meglátogattuk: Boga-telep (Satul de Vacanta Boga), Báli-rét (Uvala Balileasa), Glavoi-erdészház (Cant. Glavoi), Csodavár (Cetatile Ponorului), Galbina-szirt (Piatra Galbenei). A havas túrán készült fotók megtekinthetők a Fényképalbumban, a videók pedig a jobb oldali linkek között.

49. Kusztura-körút

November 20-án, szombaton a Kusztura-körutat jártuk be. Késő őszi túránk során meglátogattuk: Biharfüred (Stina de Vale), Papok fürdője (Baia Popii), Poiana Baleasa, Saua Bohodei, Golgota-rét, Padurea Valea Boii, Poiana Fantanele, Kusztura-csúcs (Vf. Custurilor), Promenada Generalului. A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig a jobb oldali linkek között.

48. Fehér-sziklák

Október 30-án, szombaton napfényes, őszi időben hódítottuk meg a Fehér-sziklák (Vlegyásza) meredek szikláit. 48. túránk során meglátogattuk: Havasrekettye (Rachitele), Stanciu-patak völgye (Valea Stanciului), Rekiceli-vízesés (Cascada Rachitele), Valea Seaca, Fehér-sziklák (Pietrele Albe), Faget. A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban, a videók pedig a jobb oldali linkek között.

47. Boga telep

Október 1. és 3. között a Boga-völgyében jártunk. A hosszúhétvégén meglátogattuk: Boga telep (Satul de Vacanta Boga), Bulz-kő (Piatra Bulzului), Háromkirály-vízesés (Casc. Bulbuci), Schmidl-vízesés, Boga-katlan (Cetatea Boga). A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban".

46. Szerenád-vízesés körútja

Szeptember 19-én, vasárnap Biharfüreden jártunk. Ezúttal a Szerenád-vízesés körútját jártuk végig. A túránk során meglátogattuk: Biharfüred (Stina de vale), Jád-völgy (V. Iadului), Fátyol-vízesés (Casc. Valul Miresei), Szerenád-vízesés (Casc. Saritoarea Iedutului), V. Ieutului. A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig a jobb oldali linkek között.

45. Budva - Montenegro

Augusztus 4. és 11. között Montenegróban jártunk. 45. túránk alkalmával meglátogattuk: Budva, Kotori-öböl, Kotor, Sveti Stefan, Jaz Plaza, Slovenska Plaza, Mogren Beach, Stari Grad. A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig a jobb oldali linkek között.

44. Detunáták

2010. július 17-én, szombaton a Detunátáknál jártunk. 44. túránk alkalmával meglátogattuk: Mócvidék, Bucsony (Bucium), Detunáták (Detunata Goala - 1258 m (Kopasz - Detunata), Detunata Flocoasa). A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig a jobb oldali linkek között 

43. Oncsászai-csontbarlang

Június 26-án, szombaton az Oncsászai-csaontbarlangnál jártunk. Túránk során meglátogattuk: Szamos-bazár (Bazarul Somesului), Aragyásza-bg. (Cetatile-Radesei), Medúza-zug (Canion), Fortuna-liget (Poiana Radesei), Belvedere, Cukorvár (Coptorul), Baál-tornya (Capita), Oncsásza-rét (Poiana-Onceasa), Oncsászai-Csontbarlang (P.-Zmeilor, P.-Onceasa).

42. Boga-kő, Boga-csűr barlang

Május 8-án, szombaton a Boga-kőnél jártunk. Túránk során meglátogattuk: Boga-telep (Satul de vacanta Boga), Báli-rét (Uvala-Balileasa), Boga-kő (Vf. Boghii), Boga-csűr-bg. (P. Sura Boghii), Háromkirály-vízesés (Casc. Bulbuci). A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig a jobb oldali linkek között.

41. Rozsdás-szakadék

Április 24-én, szombaton a Rozsdás-szakadéknál jártunk. 41. túránk alkalmával meglátogattuk: Vartop, Rozsdás-árok (Groapa Ruginoasa), Bak-hát (Vf. Tapu, 1475 m), Fekete-kövek (Pietrele Negre), Pestera Muncelului. A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig, a jobb oldali linkek között.

40. Húsvéti túra Koltón

Április 1. és 4-e között Koltón jártunk. 40. túránk alkalmával meglátogattuk: Koltó, Máramarossziget, Nagybánya, Gutin-hg., Barcánfalva, Radnai-havasok, Borsa, Borsafüred, Lóhavasi-vízesés, Szatmárnémeti, Nagykároly, Nagyvárad. A hosszúhétvégén készült fotók megtekinthetők a fényképalbumban, a videók pedig a jobb oldali linkek között.

39. Fekete-Körös forrásvidéke - Kataraktáliák

Február 27-én, szombaton a Fekete-Körös forrásvidékére (Kataraktáliák) látogattunk el. 39. túránk alkalmával megtekintettük: Körös-kőköz, Bellavista-vízesés (amit sajnos ezúttal még befagyva leltünk), Amazon-vízesés, Apród-vízesés, Menyasszonyfátyol-vízesés. A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig a jobb oldali linkek között.

38. Januári "havasi" túránk

Január 23-án, szombaton Biharfüredre vezetett utunk. Havasi túránk alkalmával, káprázó napsütésben meglátogattuk: Vicinális vízesések, Horgas-patak völgye (V. Carligate), Édenkert kilátó (Belvedere Raia, 1395 m), Kis-havas (Vf. Muncei, 1411 m). A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban".

37. Fericsei Magura

Január 9-én, szombaton, tavaszias hangulatban - legalábbis ami az időjárást illeti - látogattuk meg a Bihar-hg. egyik legszebb kilátópontját, az 1106 m magas Fericsei Magurát (Mag. Fericii). A csúcs meghódítása - lévén Poieni de Sus a kiindulópontunk (kb. 350 m tszf magaságban) - nem kis fáradságunkba került, de a látvány és az élmény mindenért kárpótolt minket. A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig a jobb oldali linkek között.

36. Decemberi túránk

December 12-én, szombaton Biharfüreden jártunk. Hivatlan vendégként - rég nem látott útitársunk - a szürke Köd is velünk tartott gyalogtúránkon, nem kis mértékben megnehezítve amúgy is erőnket megróbáló vállalkozásunkat. Így a túrabakancsunknak oly kedves vidék, csak sejtetni engedte a Kusztura-csúcs (Vf. Custurilor - 1386 m) lenyűgöző panorámáját. Mi azért így sem távoztunk keserű szájízzel e csodálatos vidékről. Na, de meséljenek tovább a képek és videók.

35. Elveszett világ

November 7-én, szombaton a Pádis-fennsíkra vezetett utunk. A túra alkalmával meglátogattuk:Báli-rét (Uvala Balileasa), Ponor-rét (Poiana Ponor), Ponor-forrás (Izbucul Ponor), Elveszett-világ (Lumea-Pierduta), Fedett-zsomboly (Av. Acoperit), Iker-zsomboly (Av. Gemanata), Fekete-zsomboly (Av. Negru). A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig a jobb oldali linkek között.

34. Daruvonulás - Hortobágy

Október 24-én, szombaton Európában egyedülálló látványosságban, az őszi daruvonulásban lehetett részünk. Hallhattuk búskomor krúgatásukat, kecses táncukat, röptüket Hortobágy végtelen égboltján. Ebben a mesevilágban készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig a jobb oldali linkek között.

33. Bortúra Ménesen

Október 23-án, pénteken a ménesi borvidéken jártunk. A "Bortúra" alkalmával meglátogattuk: Lippa, solymosi vár, Ópálos, Gyorok, Ménes, Wine Princess Pincészet, Világos. A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban".

32. Horgas-havas - Istenek havasa

Szeptember 12-én, szombaton Biharfüredre vezetett utunk, ahol megtekinthettük a Kopott csapás nyerge, a Horgas-havas és az Istenek havasa lenyűgöző panorámáit. a túrán készült fotók megtekinthetők a Fényképalbumban, a videók pedig ajobb oldlai linkek között.

31. Sipádru - Horvátország

Augusztus 29 és szeptember 7 között felejthetetlen hetet töltöttünk Makarskán (Horvátország). Meglátogattuk a Makarska Riviérát, a Vosac csúcsot (1421m - Biokovo Nemzeti Park), Jelsát (Hvar-sziget), Bolt (Brac-sziget) és Trogirt. A képek megtekinthetők a Fényképalbumban, a videók pedig a jobb oldali linkek között. 

30. Nagy-bihar

"Nemes ékkővel" díszítettük XXX. túránk képzeletbeli oltárát. Augusztus 22-én, szombaton az Erdélyi-szigethegység legmagasabb pontjára másztunk fel, a Nagy-Bihar (Cucurbata Mare) 1849 méter magas csúcsára. Háááát... nem adta magát könnnyen a "hegykolosszus". De megérte a fáradozást, a látvány magáért beszélt. A túrán készült fotók megtekinthetők a fényképalbumban, a videók pedig a jobb oldali linkek között.

29. Szamosbazár körút

Július 4-én, szombaton, 29. túránk alkalmával a Szamosbazár vadregényes vidékét látogattuk meg. Aragyásza-bg., Belvedere, Cukorsüveg, Belcazár-palotája, Moloch-bg., Moloch-vízesés, Aragyásza-bg. felső ablakai, Varasó-tisztás. A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban, a videók pedig a jobb oldlai linkek között.

28. Bársza-katlan, Eszkimó-jégbarlang, Galbina-szirt, Csodavár-kilátó

Június 27-én, szombaton meglátogattuk: a Bársza-jégbarlangot, a Zapogye-barlangot, a Fekete-tavat, a Bársza-katlant, a Fekete-zsombolyt, a Galbina-szirtet és a Csodávár kilátóit.

27. Mézgedi-cseppkőbarlang - Menyháza

Május 31-én, vasárnap a Mézgedi-cseppkőbarlangban (Pestera Meziad) és Menyházán (Moneasa) jártunk. Megtekinthettük Czárán Gyula, a Bihar-hg. apostola egykori menyházai lakhelyét és sírhelyét is. A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig a jobb oldali linkek között.

26. Kataraktáliák - Szentháromság-vízesés

Május 16-án szombaton a Fekete-Körös forrásvidékén (Kataraktáliák) jártunk és a Szentháromság-vízesés vadregényes szurdokvölgyét látogattuk meg. A túrán készült fotók megtekinthetők a "Fényképalbumban", a videók pedig a jobb oldali linkek között.

25/I. Brassó - Háromszék

Fogarasi-havasok (Balea-vízesés, Balea-tó), Csomakőrös, Sepsiszentgyörgy, Torjai Büdös-bg., Kézdivásárhely, Gelence, Prázsmár, Brassó, Törcsvár, Szászhermány, Dálnok, Zágon, Fogaras 

25/II. Brassó - Háromszék

Fogarasi-havasok (Balea-vízesés, Balea-tó), Csomakőrös, Sepsiszentgyörgy, Torjai Büdös-bg., Kézdivásárhely, Gelence, Prázsmár, Brassó, Törcsvár, Szászhermány, Dálnok, Zágon, Fogaras 

24. Havasrekettyei-vízesés, Fehér-kövek

Április 12-én, vasárnap a Havasrekettyei-vízesés (Casc. Rachitele, Rekiceli-vízesés) 50 méteres zuhatagát, valamint a Fehér kövek (Pietrele albe) impozáns szikláit látogattuk meg. A túrán készült fotók megtekinthetők a fényképalbumban, a videók pedig a jobb oldali linkek között.

23.Márciusi túránk - Mócok földjén

Március 28-án, a 23. túránk alkalmával a Mócok földjén barangoltunk. Ördöngős-völgy, Ghetari, Szkerisórai-jégbarlang. A készült fotók megtekinthetők a Fényképalbumban, a videók pedig a jobb oldali linkek között.

22.2009.02.21. - síelés-túrázás vegyesen

Vartop (Bihar-hg.), Hó Ünnepe Fesztivál, síelés, túrázás a környéken, térdig érő hó, "majdnem" Nagy-Bihar csúcshódítás, Ördöngős völgy (Ordancusei), János kapu (Poarta lui Ionel) 

21.Idénynyitó bakancsos túránk

Idénynyitó bakancsos túránk alkalmával, február 7-én a Vigyázó (Vladeasa) 1836 méteres csúcsát másztuk meg. Szikrázó napsütés, viharos szél, lélegzetelállító panoráma. Mi más kellhet még a szürke hétköznapok után?

20.Csíkszentdomokos - 2008 Szilveszter

Nagyszeben, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Békási-víztározó, Bistrica kolostor (Moldva), Tusnádfürdő, Szent Anna-tó, Székelyudvarhely, Szejkefürdő és Segesvár

19.Vartop - 2008.11.29.

2008-as szezonnyitó sítúránk.

18.Bocsásza - 1792m, 2008.10.23.

Október 23-án a Bocsásza 1792 méter magas csúcsát hódítottuk meg

17.Szegyesd-völgy, 2008.09.20. (Bihar-hg.)

Szegyesd-völgy, József Nádor-barlang, Sárkánylyuk-barlang

16.A Szamosbazárban jártunk

Július 26-án a Szamosbazárban jártunk. A Bihar-hg. ismét lenyűgözött minket. 

15.Galbinária, 2008.06.21

Galbinária sipadru-módra. Hozzávalók: 5 jóbarát, gyönyörű idő és határtalan jókedv!:)

14.Mező-havas, 2008 május 24.

Eső, köd, napsütés, éledő természet.

13.Nagy-Phaeton vízesés, 2008. április 12.

A Nagy-Phaeton vízesés II. meghódítása 

12.Torockó és környéke, 2008 március 20.-23.

Torockó - Székelykő - Torockószentgyörgyi vár - Tordai-hasadék - Szolcsvai-búvópatak - Verespatak

11.Vartop (Bihar-hg) - II. sítúra, 2008. február 16

Hó Ünnepe Fesztivál, friss hó, -15 celsius fok, gyönyörű napsütés

10.Vartop (Bihar-hg.) - I. sítúra, 2008. január 26.

Első sítúránk.

9.Szerenád-vízesés (Bihar-hg.), 2007. december 22.

Karácsony előtti TTT (Tipikus Téli Táj :) ), gyönyörű napsütésben. Kb. 10-15 méteres jégoszlopok, méteres hó, befagyott vízesések.

8.Mező-havas (Bihar-hg.), 2007. december 15.

A csapatunk első "havasi" túrája. Jó mulatság, férfimunka volt, a csúcson -10 C fokkal és kb. 1,5 méteres hóval. A havas tengerszintfeletti magassága 1628 m.

7.Ördögmalom-vízesés (Bihar-hg.), 2007. október 13.

Kifogtuk az első hóesést, a visszafele út a sziklákon nyaktörő mutatvány volt. De azért  jó, hogy nem nyáron mentünk, olyankor tele van keresztes-viperával. Vadregényes hely, megéri megnézni.

6.Gyilkos-tó - Békás-szoros - Sóvidék - Szováta (Gyergyó), 2007. szeptember 17.-20.

Csapatunk második erdélyi hosszúhétvégéje. Azt hiszem, mindenki számára emlékezetes marad. A képek magukért beszélnek.

5.Csodavár (Bihar-hg.), 2006. szeptember 29.-október 1.

Az első hosszúhétvégénk a Biharban.

4.Vigyázó-csúcs meghódítása (Vlegyásza), 2006. július 11.

A Vigyázó-csúcs (1836 m) - végre -meghódítása, tűző napsütésben!

3.Vigyázó-csúcs

A Vigyázó-csúcs meghódításának első kísérlete, sajnos sikertelenül. Köszönhetően az 1500 m-es magasságban még mindig magát masszívan tartó hónak és a körülményeknek nem megfelelő öltözékünknek, félúton vissza kellett fordulnunk. De azért sok szépet láttunk!

2.Nagy-Phaeton-vízesés (Bihar-hg.), 2005. október 22.

Merész próbálkozás volt hegymászó előképzettség nélkül, nagy tanulság volt, de a látványban ismét nem csalódtunk.

1.Medve-bg. - Boga-völgye (Bihar-hg.), 2005. szeptember 24.

A Sipádru Túrista Egyesület első erdélyi túrája.

 
Vertop webkamera (Firefoxszal működik normálisan)
 
Bihar-hg. időjárása
 
Chalkidiki-fsz. videók
 
Szár-tető panoráma
 
Kilátás a déznai várhegyről
 
Horvátország videók 2011
 
Szkerice - Bélavár videó
 
Tatár-hegy videók
 
Vartop - 2011. február 5. videók
 
Pádis - Téli túra videó
 
Kusztura-körút videó
 
Fehér-sziklák videó
 
Szerenád-vízesés körút videók
 
Budva - Montenegro videók
 
Detunáták panoráma
 
Boga-kő, Boga-csűr-bg.
 
Rozsdás-szakadék, Fekete-kövek
 
Lóhavasi-vízesés videó
 
Kataraktáliák videók
 
Fericsei Magura videó
 
Decemberi túránkon készült videók
 
Elveszett világ videók
 
Daruvonulás videók
 
Horgas-havas, Istenek-havasa videók
 
Horvátország videók
 
Nagy-Bihar videók
 
Szamosbazár körtúra videó
 
Bársza-katlan -, Eszkimó-jégbarlang -, Galbina-szirt -, Csodavár kilátó videók
 
Mézgedi-cseppkőbarlang videó
 
Kataraktáliák - Szentháromság-vízesés videók
 
Brassó - Háromszék hosszúhétvége videók
 
Havasrekettyei-vízesés, Fehér-kövek videók
 
Szkerisórai jégbarlang videók
 
Vlegyásza 2009.02.07.
 
Székelyföld Szilveszter 2008 videók
 
Vartop videók
 
Szamosbazár videók
 
Bocsásza videó
 
Galbinária videók
 
Vlegyásza videók
 
Nagy-Phaeton vízesés videók
 
Torockó és környéke videók
 
Csodavár videók
 
Ördögmalom-vízesés videók
 
Mező-havas decemberben videók
 
Gyergyó videók
 
Jád-völgye decemberben videók
 
Értesülj minden újról!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Utinform
 

RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!